1. Úvodní stránka
  2. News
  3. Kopec v pátek vzdá hold nu-metalu a poslední večerní kapela slibuje obrovskou party!

Kopec v pátek vzdá hold nu-metalu a poslední večerní kapela slibuje obrovskou party!

Bizkit Park vzdává hold jednomu z nejslavnějších subžánrů moderní alternativní hudby: NU-METAL. Každá klasická skladba z této zlaté éry nebude chybět a dostane se jim královského zacházení. Limp Bizkit, Korn, System of a Down, Linkin Park, Slipknot, Papa Roach, Deftones, Disturbed.. Žádná z těchto kultovních kapel nezůstane stranou. Nu-metal poskytl inspiraci celé generaci. Důrazně podladěné kytarové riffy, agresivní bubny a emotivní zpěvy vysílány denně ve vašem rádiu a televizi. Vzpomínka na tyto dny vzdálená. Všichni se shodneme na tom, že nu-metal si za své jedinečné místo v hudební historii zaslouží pořádnou oslavu a kde jinde než na Kopci! Belgičtí Bizkit Park si tento úkol berou k srdci s velkým nadšením a jejich cílem je šířit slávu nu-metalu nejen na většině evropských festivalů. 'Keep on rollin' baby, you know what time it is.’

Žádné hranice, žádný respekt k žánrovým konvencím, nebo k rozškatulkování. Přesně tohle jsou Blood Command z Bergenu v Norsku! Po loňském úspěchu kapel Spaced či Buggin zařazujeme další kapelu s podobnými vibracemi. Všechny jejich desky zavání brilantností. Kapela absolvovala rozsáhlá turné a za svůj přínos punk- hardcore žánru se dočkala uznání od kritiků z různých hudebních publikací a recenzentů včetně kultovního časopisu Kerrang. Co od nich čekat? Divoké punk-hardcore pasáže, metalové riffy sevřené do chytlavých, sladkých popových melodií, protkané gangsta rapem. Za normálních okolností by tohle nemohlo fungovat, ale Blood Command způsobuje, že kombinace těchto prvků působí jako ta nejpřirozenější věc na světě. U této kapely je naprosto nemožné uhodnout kam se pohnou příště. A co mají společného s globální značkou Adidas? Třeba dostaneme odpověď na kopci! Bude to opravdu jízda.

Anglie země metalcoru zaslíbená! The Human Vail z města rudých ďáblů Manchesteru přicházejí se svým moderním melodickým metalcorem a velmi výrazně se hlásí o pozornost. Frontman Matt Wall přepíná mezi ostrým vokálem a zpěvem, což opravdu funguje při emocionálních pasážích. Z technického hlediska jsou velmi přesvědčiví a i mimořádně přitažliví. Kapela dodává svému zvuku extra hloubku s použitím syntezátorů, což nám ukazuje, že jsou zběhlí, pokud jde o prolomení této obecné metalcore formy. Nicméně, jako by měl mít každý skvělý metalcorový kousek, nechybí bušící bubny a tvrdé kytary. Určitou zajímavostí je, že samotný význam THV je inspirován postavou Hannibala Lectera a vychází ze stavu mysli, kdy si nasazujeme ‚sociální masku‘, abychom zapadli a byli akceptováni společnostmi, ve kterých všichni žijeme.

bizkitpark24